Blogulblog's Blog

Karjalanpaisti – Tocană careliană

Karjalanpaisti – Tocană careliană

.

.

karelsk stek; mixed casserole [of beef, pork and mutton], Karelian hot pot (stew); Karelischer Fleischtopf; ragoût carélien; spezzatino alla careliana; estofado careliano, carne asada careliana; карельское жаркое

.

Valmistusohje:

4 annosta

500 g lihaa, puolet naudanlihaa ja puolet sianlihaa
1-1½ tl suolaa
muutamia kokonaisia valkopippureita
muutamia kokonaisia maustepippureita
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 laakerinlehti
vettä

  1. Paloittele liha annospaloiksi. Valmiiksi leikatut karjalanpaistilihat ovat usein melko pieniä kuutioita.
    2. Pane kaikki ainekset pataan ja lisää vettä sen verran, että 1/3–2/3 lihapaloista peittyy.
    3. Pane pata uuniin. Lämpötila saa aluksi olla 225 °C, jotta päällimmäiset lihapalat ruskistuvat hieman.
    4. Vähennä sitten uunin lämpö 100–150°C:seen ja anna ruoan hautua kypsäksi.

https://www.youtube.com/watch?v=aAJwxHK4Pmo&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=swAsSFyqBjM

..

Karelsk stek

INGREDIENSER

300 g            oxkött, typ högrev eller andra billiga grytbitar

300 g            lammkött, typ stek

200 g            bacon

2-3               morötter

2-3               lökar

15-20            hela kryddpepparkorn

10 st             hela svartpepparkorn

2-3 tsk          salt

6 st               lagerblad

 

SÅ LAGAR DU:

  1. Börja med att steka bacon i en stor gryta.
  2. Lägg i ox- och lammköttet i bitar. Bryn så allt får fin färg! Utöver baconfettet kan det behövas lite olja eller smör.
  3. Ha i morötter i skivor, lök i klyftor och stek lite till.
  4. Häll vatten i grytan så att köttet täcks. I med kryddorna.
  5. Ställ grytan i ugnen i ca 3 timmar i 150 grader. Kolla nu och då i fall grytan behöver mera vatten

Servera gärna; En klassiker som med fördel serveras med kokt potatis eller potatismos

..

Tocană careliană

Pentru 4 persoane

500 g de carne, jumătate de carne de vită și jumătate de carne de porc (suedezii pun și oaie!)

1–1½ lingurițe de sare

câteva boabe de piper alb sau negru întregi

câteva boabe de ienibahar întregi

2 cepe

1–2 morcovi

1–2 frunze de dafin, după gust

apă

  1. Tăiați carnea în cuburi. Carnea pentru karjalanpaisti la pachet este deja tăiată în cuburi destul de mici.
  2. Puneți toate ingredientele în cratiță și adăugați apă în măsura în care sunt acoperite între 1/3 și 2/3 din carne. Morcovii și cepele sunt tăiate în bucăți mari.
  3. Puneți cratița în cuptor. Inițial temperatura poate fi de 225 °C pentru a rumeni ușor bucățile de carne de deasupra.
  4. Apoi, reduceți temperatura cuptorului la 100–150 °C și lăsați produsul să fiarbă mocnit cam 3 ore. Mai adăugați apă dacă se cere.

Servit: garnitura clasică este piureu de cartofi sau cartofi copți.

.

Introdus / lisätty 7.5.2019

Reclame

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: